Sekscounseling bij Seksuologiepraktijk Wageningen
Wat is sekscounseling?
Sekscounseling is een methode van kortdurende hulpverlening waarin ik in het gesprek samen met u kijk waar problemen, vragen of onzekerheden liggen en hoe seksueel plezier voor u (opnieuw) op een positieve manier aandacht kan krijgen.
Het sekscounselingstraject
Als u zich heeft aangemeld nodig ik u uit voor een intakegesprek. Hierin probeer ik een goed beeld te krijgen van uw seksuele klacht en oorzaak. Ook bespreken we de impact die het op uw leven heeft.
Ik werk volgens het Bio-Psycho-Sociaal Model. Dat houdt in dat ik heel breed naar uw klacht kijk om te beoordelen of deze te maken heeft met uw lichamelijke gesteldheid, uw psychische gesteldheid en/of uw sociale situatie.
Vervolgens stel ik mijn diagnose en doe ik u een voorstel voor een behandeladvies. Samen bepalen we wat het beste bij u past. Dat kunnen inzichtgevende gesprekken zijn en/of hele praktische lichaamsgerichte oefeningen.
Een sekscounselingstraject duurt gemiddeld 3 tot 5 gesprekken.
Individueel of met partner?
De sekscounselingsgesprekken kunnen individueel of samen met uw partner. Dat is afhankelijk van uw klacht en wens.
Is een verwijzing van de huisarts nodig?
U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. Maar als u liever doorverwezen wordt door uw huisarts is dat uiteraard mogelijk.
Samenwerking met andere hulpverleners?
Voor sommige seksuele problemen kan het voor mij nodig zijn om samen te werken met andere hulpverleners. Bijvoorbeeld met uw huisarts of een specialist waar u onder behandeling bent. Ook kunnen bepaalde seksuele problemen zo complex zijn dat een doorverwijzing nodig is. Uiteraard doe ik dat alleen met uw toestemming en is het aan u of u dat wenst.
Hoe staat het met mijn privacy?
Uw privacy is gewaarborgd. Ik hanteer het beroepsgeheim en hanteer de AVG-richtlijnen. Ik overleg alleen met derden als u daarvoor toestemming geeft.